Ardbeg lockar med nya utgåvor whisky

Ardbeg

Av postutskicket till medlemmar i Ardbeg Committee framgår att det inom de närmsta månaderna planeras ett nytt exklusivt släpp av rökig whisky från Islay. Den nya utgåvan skall tilltala dem som inte hann få tag på Lord Robertson’s Single Cask. Vi gissar att det är en ny utgåva på single cask, men hoppas egentligen mer på en trevlig blandning av olika årgångar i stil med Ardbeg Rollercoaster. Samtidigt har en före detta anställd läckt information om en ny utgåva från Ardbeg under namnet Ardbeg Alligator.

Ardbeg Alligator

Ardbeg Alligator skall vara namngiven efter en av de amerikanska beskrivningarna av kolningsgrad hos whiskyfat light, medium och alligator. Namnet syftar till att fatets inre yta får en textur likt en alligators hud vid hård kolning, då fatet spricker upp och skrynklas. En stor del av bourbon-industrin använder sig av den här typen av kolning, men den är ovanligare för skotsk whisky. Om insider-informationen stämmer får vi anta att det är frågan om whisky lagrad på före detta bourbonfat eller (kanske mer spännande) whisky lagrad på hårt kolade nya ekfat. Ardbeg släppte under whiskyfestivalen Feis Ile experimentell whisky från två hårt kolade nya ekfat – Ardbeg 1998 fat 1189 och Ardbeg fat 1190. Det borde rimligen finnas fler liknande whiskyfat i serien. Kanske är det en blandning av dessa som skall lanseras exklusivt för medlemmarna i Ardbeg Committee. Den som väntar får se!

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *