Kategorier

Om

Whiskybloggen peat.se startades hastigt och lustigt i juni 2010 av de två mer eller mindre fanatiska rökfantastern Martin och Daniel. Bloggen har två huvudsakliga typer av sidor, inlägg och informationssidor. Inläggen är en kategoriserad nyhetsström. Det är här du hittar våra recensioner, reportage och saker vi snappat upp via kontakter eller via andra sidor på nätet. Det är inläggen du hittar om du surfar in direkt, eller trycker på hemknappen i menyn. Du kan också hitta inlägg via kategorierna på höger sida. Våra informationssidor (som den här) samlar information om olika områden inom whisky som sidorna om destillerier. Det är varierande kvalitet på innehållet (kanske framförallt mängden innehåll) i informationssidorna, beroende på hur mycket tid vi hunnit lägga ner. Det beror på att vi lägger mest krut på våra inlägg och framförallt fokuserar på hinna med de mest intressanta nyheter i whiskyvärlden. Gemensamt för många informationssidor är dock att det ofta går att hitta uppdaterade listor med länkar till recensioner av whisky som vi provat på bloggen.

Vi blandar traditionellt intresse för whisky med andra passioner. Här hittar du vilken whisky du skall plocka fram när du sitter och kodar plugins till Ruby on Rails, eller vad som passar bäst i campingstolen på hårdrocksfestivalen. Vi försöker på ett så vetenskapligt som möjligt sätt ta reda på vad vi inte redan erfarit och bjuder dessutom friskt på våra åsikter och smakpreferenser när det gäller all whisky, från värsta rökbomb till elegantaste trippeldestillering. Vi har ett genuint intresse för rökig whisky och spännande fatlagringar, både skotsk och internationell. Svensk whisky ligger förstås varmt om hjärtat. Om du delar minst en av våra passioner tycker vi självklart att du borde kika runt lite och se om du hittar något som passar din egen whiskyprofil!

7 svar på ”Om”

Hejsan!

Grym hemsida till att börja med!
För det andra så undrar jag om ni inom kort skulle kunna ge en recension på en whisky som precis släptes på bolaget. Jag syftar på Bowmore 1989 Jewles of Scotland 12 Burbon fat.
Jag tycker det låter riktigt intressant eftersom den blev destillerad för så pass länge sen, men samtidigt legat på flaska en längre stund.
Har redan beställt en från systemet, men det vore kul att se vad ni tycker om den:)

//philip

Det vore absolut intressant att prova ovan nämnda Bowmore. I nuläget ligger det dock ett antal andra utgåvor och väntar på recension, så det är inte troligt att vi beställer en flaska enbart för att recensera. Vi får se om vi kommer över ett prov av utgåvan helt enkelt.

Jag tror inte åldern på flaska gör så mycket till eller från, men det faktum att det är en oberoende buteljering spelar förstås in en del. Det är frågan om en buteljering av ett enkilt fat, så kvaliten på fatet är helt avgörande för resultatet. Spännande!

Hej! Jag är en trogen följande av er blogg då jag helt enkelt upptäckt att jag i stor utsträckning gillar det ni gillar. En liten fråga dock: vad har hänt med uppdateringen av topplistorna?

Kul att du gillar det vi skriver!

Kriteriet för att hamna i topplistan har hittills varit att både jag (Martin) och Daniel givit toppbetyget fem av fem torvmossar till utgåvan i fråga. Sedan vi båda blev föräldrar under förra året har vi tyvärr mycket mer sällan tid att sitta tillsammans och prova, varför det finns ett antal utgåvor som endast bedömts av en av oss med fullt betyg. Det betyder inte nödvändigtvis att dessa utgåvor inte platsar på listan.

Antingen får vi göra om kriteriet för topplistan en aning, eller så får vi se till att komma ikapp med sekundära omdömen. I vilket fall som helst vill vi självklart ha en topplista även för 2013. Tack för att du tar upp och påminner oss om detta!

Har kollat lite på att köpa wiskey från wiskeyexchange. Hur funkar det med import därifrån. Har ni köpt därifrån.
Mvh niklas

Hej Niklas!

Det går utmärkt att beställa whisky från dem. De hanterar dessutom svensk alkoholskatt åt dig så att du slipper problem med tullen. Alkoholskatten läggs till totalsumman när du anger land för leveransadress, i samband med utcheckning av varukorgen.

Hej!

Min man tycker väldigt mycket om whiskey och jag tycker det är kul att köpa nån finare till honom vid födelsedagar, jul eller till andra tillfällen. Innan jag köper/beställer någon ny whiskey läser jag alltid er blogg, tack för en bra sida. Maken gillar Ardbeg (bland annat) och jag läste nyligen att dom kommit med en ny, Ardbeg Kelpie Limited Edition. Har ni provat den? Ser inget betyg här på sidan men ni kanske har smakat den ändå? Vad säger ni om den ifall ni provat?

Med vänliga hälsningar
Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *