Ardbeg Lord Robertson Single Cask slutsåld

När Lord George Robertson (född i Port Ellen, Islay) besökte Ardbeg år 2000 lades tunna nummer 1217. Vid tillfället var Lord Robertson generalsekreterare i NATO, men kanske viktigare en äkta Lord of the Isles. Nu tio år senare har tunnan buteljerats på Ardbegs standardålder 10 år med resultatet 202 flaskor.

Ardbeg Single Cask Lord Robertson
Ardbeg Single Cask - Lord Robertson

Efter att buteljeringen påannonserats började Ardbeg sälja exklusivt till medlemmar av Ardbeg Committe i sin onlineshop för en vecka sedan, max en flaska per medlem. Flaskorna tog slut rekordsnabbt trots det priset på 220£. Del av intäkten går till Erskine, en välgörenhetsorganisation som stöder krigsveteraner.

Flaskorna 1-202 är samtliga signerade av Lord Robertson och Michael Heads (chefsdestillatör på Ardbeg) och håller 53% alkoholhalt, tappade utan kylfiltrering. Även om jag gärna skulle äga en så måste man ställa sig frågan: kan man betala över 2000:- för en single malt och fortfarande njuta av den?

Jag tycker ändå att Ardbeg är inne på rätt spår. Jag föreslår ett större single-cask-släpp! Fler tunnor åt gången så att vi dödliga kan vara med och bjuda in unika flaskor.

Relaterade inlägg:

Ett svar på ”Ardbeg Lord Robertson Single Cask slutsåld”

Visst kan man njuta av en whisky för 2000 kr flaskan. Tänk vad centiliterpriset är på en finare Whisky och addera det med 70 centiliter. Då får man råd med de finare sorterna. Men är man en Port Ellen pleaser så vet man vad de dropparna kostar. Hämtade min andra flaska idag på systembolaget. Ett annat Tips är Tobermory 15 year, kanske lite dyrt med 900 kr men vilken låda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *