Kategorier
Uppsnappat

Flera Springbank åter i Systembolagets beställningssortiment

Jag blev sugen på att prova Springbank Claret Wood 12 (1997) efter en recension av Örjan Westerlund. Med min vanliga tur hade alla flaskor i beställningssortimentet tagit slut lagom till det att jag bestämt mig för att beställa en via Systembolagets E-beställning.

Nuvarande sortimentet Springbank tillgängligt via Systembolagets E-beställning
Nuvarande sortimentet Springbank tillgängligt via Systembolagets E-beställning

I samband med lanseringen av höstsortimentet (där bland annat Jura Prophecy och Rosebank Chieftain’s Choice 1990 ingår) har beställningssortimentet av Springbank inköpt via Symposion uppdaterats. Det betyder att det nu också går att beställa Springbank 100° Proof 10. Den blir jag tvungen att kika noggrannare på senare.

Jag har beställt Springbank Claret Wood som är lagrad på vinfat och hoppas på intressanta vaniljtoner. Whiskyn är tappad nära fatstyrka, på 54,4% alkohol. Kanske kommer doftbilden påminna om Springbank 12 Cask Strength.

Det är mycket möjligt att det är fler intressanta flaskor som har fått uppdaterad lagerstatus. Använd gärna Systembolagets E-beställning för att leta rätt på dem själv vetja!

Relaterade inlägg:

5 svar på ”Flera Springbank åter i Systembolagets beställningssortiment”

Då har du en ny whisky att hämta på systembolaget, väntar med spänning på din upplevelse!

Den är en av flaskorna som väntar på en smakprovning. Det gör den i sällskap med Ardbeg Supernova, Ardbeg Rollercoaster (som båda förtjänar egna smakprovningar här på sidan), Jura Prophecy och Rosebank CC 1990.

Det kommer för övrigt en ny Springbank som fatförädlats. Den här gången på madeirafat, single cask. Den ska dyka upp i beställningssortimentet imorgon.

Springbank på maderiafat ligger mycket bra i pris. Samma prisnivå som i Europa och i vissa fall även billigare. Läser att där kommer en provning på Rosebank CC 1990, ler med smaklökarna! Har denna i min samling och även denna är ett fynd för bara 799 kr. Tack för det staten.
Har nu öppnat min Ardbeg Ten och provade den parallelt med Laphroaig 10 och Benriach Curiositas. Giftemålet mellan Laproaig och Ardbeg är underbar. Där ardbeg visar Laphroaigs mognad och till förvåning snällhet.
Ardbeg blir favoriten av dessa tre då det är ny oupptäckt torvig mark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *