peat.se
13jun/100

Ardbeg Corryvreckan

Ardbeg Corryvreckan

Ardbeg Corryvreckan

Vi blev så förbluffade av den nysläppta Ardbeg Supernova att vi nästan glömde bort att skriva om en av de verkliga bestarna, Ardbeg Corryvreckan. Smakmässigt ligger Corryvreckan nära 2010-releasen av destilleriets standardtappning, Ardbeg Ten. Därför stannar vi upp och jämför lite noggrannare.

Corryvreckan är buteljerad med en alkoholhalt på 57.1%, jämfört med tioåringens 46%! Smakprofilen är trots detta väldigt lik och går mot salmiakpepprigt rökig. Vi hittar inga angivelser av fenolhalt, men väsentligt över 24ppm måste den ligga för att matcha rök-salt-balansen i Ardbeg Ten ovanpå alkoholhalten. Båda är icke kylfiltrerade vilket säkert bidrar till de smak- och luktmässiga parallellerna.

Ardbeg Corryvreckan ter sig som en Ardbeg Ten på steroider; precis som enligt legenden drar den ner dig i djupet!

Relaterade inlägg:

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Lämna en kommentar


Inga trackbacks ännu.