Ardbeg Supernova SN2010

Första versionen, förra årets Supernova, var en riktig rökbomb med en alkoholstyrka på 58.9%. Nu i den nya tappningen har Ardbeg ökat rökigheten, men skall också ha balanserat upp den något med en bredare palett.

Ardbeg Supernova SN2010

Nu är peat.se uppe och som första inlägg tänkte vi ta upp nya Ardbeg Supernova SN2010, en rökig whisky från Ardbeg.

Första versionen, förra årets Supernova, var en riktig rökbomb med en alkoholstyrka på 58.9%. Denna gav en stark torrhet och strävhet, nästan som att äta aska! Nu i den nya tappningen har Ardbeg ökat rökigheten, men skall också ha balanserat upp den något med en bredare palett. Det är något att se fram emot; lukta på korken och ge den en ordentlig lukt- och smakutvärdering vid sidan av sina syskon.

Ardbeg Supernova SN 2010 skyltar med en alkoholstyrka på 60.1% och är som de flesta buteljeringar från Ardbeg icke kylfiltrerad. Med sin fenolhalt på över 100 ppm är den rökigare än alla tidigare Ardbegs, precis som vi vill ha det!

2010-09-02 Nu även provsmakad

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *