Glenmorangie PX Sonnalta


Glenmorangie PX Sonnalta
Glenmorangie PX Sonnalta

Jag hör till dem som till en början hade svårt att tycka om Glenmorangie. Deras höga pannor ger en elegant whisky och en oljighet jag kan ha svårt för. Av denna anledning har jag inte utforskat destilleriet utanför standardutgåvan Glenmorangie 10.

Nu hör det till saken att Glenmorangie – förutom att producera maltwhisky i otroligt stora mängder – är kända för att vara speciellt duktiga på efterlagring i smaksättningssyfte. Själva kallar de det för att ge whiskyn uttryck, och de har flera varianter av whisky efterlagrad i tunnor från olika sherry-druvor.

När jag upptäckte den begränsade utgåvan Glenmorangie PX Sonnalta bestämde jag mig för att ge destilleriet en sista chans via detta uttryck. PX Sonnalta buteljeras icke kylfiltrerat med en alkoholstyrka på 46% efter att ha efterlagras på speciellt utvalda sherryfat av den ovanliga druvan Pedro Ximénez, därav namnet. Sonnalta betyder generös på gaeliska vilket låter lovande!

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *