Kategorier
Smakat

Fredagsmys med Caol Ila

Caol Ila 18
Caol Ila 18

Caol Ila Aged 18 Years

Efter en lång arbetsvecka var jag och sambon bjudna på middag hemma hos mina föräldrar. Direkt vid ankomst tillfrågas jag om jag inte vill ha något att dricka innan maten. ”Martini?”, undrar de. ”Nja”, svarar jag. ”Kolla om det finns nåt i skåpet du vill ha”, trugar de vidare. ”OK”, tänker jag. Sagt och gjort så gräver jag fram farsans Caol Ila på 18 år, buteljeringsår okänt. Fredagsmys i allra högsta grad.

Doft: En tydlig men inte oöverskådlig rökighet. Krut. Något syrliga övertoner.

Kropp: En direkt attack på tungspetsen följs upp av ett fördröjt men bredare angrepp med inslag av fat, nötter och en medicinal ton. Det är ganska diffusa smaker inblandade, frågan är om man ska kalla det komplext eller bara rörigt. Viss oljighet framträder också.

Avslut: Lång, mogen och ganska återhållsam söt rök.

På allmän begäran kommer här även avdelningen Betyg: Fyra torvmossar.

Relaterade inlägg:

4 svar på ”Fredagsmys med Caol Ila”

Personlige tycker jag att 12 åringen är mer spänannde än 18 som känns lite ”gubbmossig”.

Inte alltför dyr heller 389:- 111007.

Nu var det ett bra tag sedan jag senast provade den 18-åriga Caol Ilan, men jag förstår vad du menar. 12-åringen har mer bett och är på så vis aningen mer intressant. Den är onekligen prisvärd också!

Kul att hitta läsare även i våra tidiga recensioner. Det ger en viss nostalgikänsla, även om det bara är snart ett och ett halvt år taillbaks. Själv har jag min favorit hos Caol Ila i utgåvan Caol Ila Natural Cask Strength 61.30%. Troligtvis yngre än 10 år, med ett brett angrepp i rök och sötma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *