Ardbeg Blasda

Ardbeg Blasda är en lättare rökt buteljering från destilleriet. Med fenolhalt på endast 8ppm (Ardbeg Ten har 24ppm) finns det en möjlighet att utforska vad pannorna på Ardbeg ger för resultat lite noggrannare.

Ardbeg Blasda

I ett halvår har jag vägt av och an över att beställa Ardbeg Blasda från The Whisky Exchange. När den plötsligt dök upp på Systembolaget var det äntligen dags.

Ardbeg Blasda är en lättare rökt buteljering från destilleriet. Det passar mig som handen i handsken. Med preferens för lättare rökig Islay som Bruichladdich och med förkärlek för Springbank tror jag att Blasda kommer bli en av mina absoluta favoriter från Ardbeg (tidigare toppade Uigeadail listan).

Med fenolhalt på endast 8ppm (Ardbeg Ten har 24ppm) finns det en möjlighet att utforska vad pannorna på Ardbeg ger för resultat lite noggrannare; en riktig rysare!

2010-08-27 Nu även provsmakad

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *