Talisker 10 Made by the Sea till Fars dag

Efter att ha slitit med att byta båda ljudämparna på Golfen och ätit en trevlig gulasch-middag med fästmön sitter jag nu i soffan med en Big Peat i ett Glencairnglas. Jag tänkte passa på att tipsa om en nyhet som kommer till Systembolaget i november.

Talisker 10 Made by the Sea
Talisker 10 Made by the Sea

Talisker 10 Made by the Sea

Talisker 10 Made by the Sea är en hyllning till havet som återspeglas bra i den havssalta whiskyn från Isle of Skye. Det är frågan om den klassiska Talisker 10 förpackad i en mörkblå fender av neopren med vit tamp, allt för att påminna om havstemat i den här maritima whiskyn. Passar kanske bra i kajutan på segelbåten en sommarkväll?

Den här presentförpackningen som lanseras i lagom tid till Fars dag, i början av november, kommer finnas tillgänglig i 6000 exemplar på Systembolaget. Priset förväntas landa på 399 kr. Jag blir nog tvungen att skaffa en till mig själv eftersom min far inte är ett dugg intresserad av whisky. Dessutom äger jag faktiskt bara Talisker i Destiller Edition för tillfället.

För den som har spenderbyxorna på kan jag påminna om att det finns Talisker i både 25 och 30 år på fat. Vi provade 30-åringen på Coastal Whisky Challenge, och om du har 2479 kr till övers är den riktigt trevlig att fundera på en stund för sig själv i en fåtölj. Tillsvidare nöjer jag mig med mitt glas med Big Peat, om man kan kalla det för att nöja sig..!

Relaterade inlägg:

5 svar på ”Talisker 10 Made by the Sea till Fars dag”

Denna är nog ”Tyvärr” ett måste att ha i hyllan. Hmm tror nog att jag får gnida på oljelampan och önska mig något! Bra att man fyller år nästa vecka och att där finns Farsdag!

Ja, visst den är väldigt lockande. Själv har jag lyckligtvis ingen Talisker 10 i hyllan ännu, men far är jag ju inte så det verkar inte troligt att den dyker upp av sig själv.. 🙂

Problemet med denna whisky är att den har samma nummer ”411”, som den vanliga 10 åriga taliskern. Anledningen är att man ändrar förpackningen och inte whiskyn. Kommer bara till de butiker som beställer nyleverans av Talisker 10 år.
Bara ha ögonen öppna och leta i höstacken.

Det stämmer, och den kommer därför inte heller se ut som en nylansering i systembolagets sortiment. Det är väsentligen samma flaska, fast i presentförpackning.

Jag tror att enda sättet att garantera en sådan här Talisker 10 är att hitta den på en hylla på Systembolaget, men ska försöka luska lite i frågan för att bekräfta att så är fallet.

Jag fick bekräftat att Talisker Sailor Bag, som produkten också kallas, har samma artikelnummer som den vanliga Talisker. Precis som vi redan misstänkte.

När Systembolaget köper hem produkten från och med nu så är det Sailor Bag de får hem. När Sailor Bag är slut på deras lager är det automatiskt den vanliga som levereras. Så det gäller helt enkelt att vara snabbt ute från och med den 1 november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *