Kategorier
Smakat

Grovhuggen analys av Laphroaig Cairdeas Master Edition

Sent om kvällningen sitter vi i Daniels stuga och provar för första gången Laphroaig Cairdeas 2010 (Master Edition). Eftersom vi redan tagit ett par glas av annat följer här en grovt huggen analys av innehållet, det mesta positivt. En noggrannare analys av den här rökiga whiskyn kommer senare, vid bättre sensoriskt medvetande.

Laphroaig Cairdeas Master Edition

Laphroaig Cairdeas är en kraftpjäs med alkoholhalt på 57,3%, sammansatt för festivalen Feis Ile och för alla Friends of Laphroaig ute i världen.

Doft: Tydligt saltig ö-whisky med trevlig rökton.

Smak: Starkt av saltlakrits och torr rök. Påminner om Bunnahabhain Toiteach och kanske något om Bruichladdich Peat.

Avslut: Lakritssöt rök, något syrlig när det sista av whiskyn försvinner från tungan.

Idag blir det inget betyg. Det vore orättvist mot whiskyn, men det här är definitivt en intressant whisky som vi måste utforska noggrannare vid ett senare tillfälle. Kanske ställd mot något av de andra alternativen från Laphroaig. Cairdeas har som väntat betydligt mer krut än tioåringen, och vi måste varmt rekommendera flaskan innan den tar slut på hyllorna.

Fortsättning följer…

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *