Kategorier
Uppsnappat

Världens nordligaste whisky kan bli svensk

Lapplands Destilleri AB har ansökt om tillstånd för tillverkning och försäljning av spritdrycker hos Folkhälsoinstitutet. Om planerna går företagets väg kommer världens nordligaste whisky att komma från Arvidsjaur med start under sommaren 2011. Enligt företagets representanter ska de tillverka både elegant och rökig whisky i olika lagringar. Liksom Kilchoman verkar de vara måna om att whiskyn ska vara helt lokalt producerad med torv från Saltmyren (antagligen en lokal torvmosse), lokalt odlat korn, jäsning i kar av norrländsk furu och baserad på det mjuka vatten som finns kring Arvidsjaur. Nu får Mackmyra styra upp produktionen innan de blir omsprungna av alla de nya svenska alternativ som ett efter ett ploppar upp på kartan (Isle of Lime, Spirit of Hven, Box i Ådalen med flera).

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *