Kilchoman

Golvmältning på Kilchoman

Kilchoman är det yngsta destilleriet på Islay. Det första fatet fylldes 14 december 2005. Det har redan släppts ett antal treåriga utgåvor från Kilchoman. En av utgåvorna, vid namn Kilchoman Swedish Whisky Society, lanserades exklusivt på den svenska marknaden som uppenbarligen uppskattar rökig whisky i större utsträckning än andra marknader där whiskyintresset också är stort. Kilchoman har redan planerna klara för utgåvor på en ålder av 3, 5, 8, 10 och 12 år. Den vi väntar på härnäst är 5 år, som förväntas dyka upp under 2011.

Lokala råvaror och traditionella metoder

Kilchoman har ett stort lokalt engagemang och använder sig endast av lokala råvaror i sin whiskyproduktion. Destilleriet är unikt på så sätt att det utför delar av alla led av tillverkningsprocessen på plats, så som odling av korn, mältning, destillering, lagring och buteljering. Förutom malt som är odlat på plats, vid Rockside Farm, använder sig Kilchoman av malt från det lokala mälteriet i Port Ellen. Kilchoman planerar att släppa separata utgåvor baserade på maltens ursprung.

Sortiment

Kilchoman här till ett av de destillerier som vi förväntar oss mest av vad tiden lider. Deras engagemang för naturliga och lokala råvaror, samt ett traditionellt hantverk är helt klart rätt väg att gå. Om du vill samla på flaskor från ett destilleri där du kan analysera förvandlingen efterhand som whiskyn mognar (och dessutom uppskattar rökig whisky) är Kilchoman rätt destilleri för dig. Här följer ett urval av de unga utgåvor från Kilchoman. Du finner även de betyg vi tidigare givit efter noggrannare provning, under D för Daniel och M för Martin.

Whisky Ålder (år) Alkoholhalt D M
Kilchoman Machir Bay 3 46% 4 4
Kilchoman Vintage 2007 6 46% 5

Kontaktuppgifter

Rockside Farm
Bruichladdich
Isle of Islay
Scotland
PA49 7UT
http://www.kilchomandistillery.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *