Systembolaget

Vi hinner bara gå igenom ett litet urval av whiskynyheterna på Systembolaget. Men vi tror att det ändå kan finnas ett intresse att hålla koll på vilka flaskor som dyker upp på på hyllorna eller beställningssortimentet. Därför kommer vi prova att hålla reda på alla malt-nyheter åt dig, med länkar till de relevanta artiklarna på systembolagets hemsida. Vi börjar med att lista all maltwhisky som lanserats.

Beställningssortimentet

För populära flaskor som lanseras i beställningssortimentet kan det vara bra att vara ute i god tid. Systembolagets E-beställning öppnar samtidigt som butikerna den första helgfria dagen i månaden. Det kan vara väl värt att veta hur beställningssystemet fungerar för att inte känna sig lurad om man mot förmodan inte skulle få tag i sin flaska trots att man hängt på låset online. När en beställning via Systembolagets hemsida genomförs ser det stegvis. Dels ett steg där beställningen verifieras och dels ett där man väljer butik för leverans. Efter att ha tagit sig genom alla stef får man ett kvitto på genomförd beställning. Det betyder dock inte att beställningen gått iväg till distributören av whisky. Beställningen hamnar istället hos den butik dit produkterna är beställda. Sedan är det upp till personalen i butiken att registrera en order till distributören. Därför kan det hända att en beställning gjord tidigt på morgonen registreras senare än en gjorts senare under dagen. Vårt tips är att välja en butik som har personal nog att hantera inkommande beställningar. Centrala butiker kan ha problem att klara av fysiska kunder i butiken, speciellt första dagen med nylanserat på hyllorna. Exempelvis är Systembolaget i Gamla Stan inte att rekommendera enligt säkra tips från en whiskyvän.

Lanseringar av maltwhisky 2014

Här hittar du whiskynyheter hämtade direkt ur Systembolagets eget register över nytt sortiment till månadsskiftet.

Listan uppdateras manuellt så fort vi får tillgång till nya utdrag ur Systembolagets sortimentdatabas. Håll till godo!

Privatimport

Precis som för andra alkoholhaltiga drycker går det att beställa hem whisky till Systembolaget trots att den inte listas i det aktuella sortimentet. Det vanligaste är dock att varorna till slut hamnar i antingen i beställningssortimentet eller på hyllorna där de får absolut mest exponering. För mindre utgåvor kan det dock räcka med ett eget register på distributörens hemsida för att få varan såld. Om man beställer direkt via distributörer kallas det för privatimport, och man hämtar som vanligt ut sina flaskor på en bolagsbutik. Vi håller för närvarande på att reda ut förhållandet mellan olika varumärken för whisky och deras distributörer. Under de specifika sidorna som dyker upp i vår kartläggning kommer vi ange adress till webbsida för privatimport om sådan finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *