Glöm inte bort Bowmore Tempest

I Systembolagets augustisläpp kom Bowmore Tempest till Sverige. Tyvärr hamnade den lite i skymundan eftersom den något mer haussade Laphroaig Càirdeas lanserades i samma uppdatering av sortimentet. Nu har vi införskaffat en flaska av de 2000 flaskorna whisky som tappats i den begränsade utgåvan för att se vad en rökbomb från Bowmore går för.

En glimt av Bowmore Tempest, 10yo
En glimt av Bowmore Tempest, 10yo

Bowmore Tempest är en i serien whisky mer rökiga än traditionellt som börjat dyka upp på marknaden, speciellt i Norden (Ardbeg Supernova, Bunnahabhain Toiteach, Bruichladdich Peat). Bowmore Tempest är, för ovanlighetens skull för destilleriet och passande för en rökig whisky, inte kylfiltrerad. Whiskyn är tappad på fatstyrka, vid 55,3% alkohol, och är lagrad på bourbonfat 10 år. Vi ser fram emot ett litet röktest någon gång under nästa vecka om allt går som planerat, då ska vi förhoppningsvis även korka upp en av våra Supernovor…

Relaterade inlägg:

2 svar på ”Glöm inte bort Bowmore Tempest”

Fynd på systemet.
Bowmore Wine Cask 16 Years 1992 finns nu på TF sortimentet 779 kr.
Begränsad utgåva och billigare än många Eu länder.

Den måste vi kolla upp. Just nu ligger det dock många flaskor i kö för inköp. Jag får helt enkelt tipsa vår smått Bowmore-fanatiska vän Alex om flaskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *