Systembolaget lanserar smartphone-app

Systembolagets app för Android
Systembolagets app för Android

Systembolaget har hakat på smartphone-tåget och släpper i dagarna en app, initialt till Android och så småningom även till iPhone. I appen kan man söka efter drycker och se den information om en dryck som Systembolaget har tillgänglig på sin hemsida, hitta närmaste butik och dess öppettider samt läsa på om mat, dryck och hälsa.

Appen hittas här på Android Market medan de som sitter på iPhone (oss på peat.se inklusive) snällt får vänta tills Apple behagar godkänna iOS-varianten. Kostnaden för appen är, precis som det borde vara, 0 kronor.

I framtiden får vi hoppas att appen utökas med garanterade succéfunktioner som t ex beställning (logga in med samma användaruppgifter som vid e-beställning), relaterade produkter (tänk ’kunder som köpte vara X köpte även varorna Y och Z’) och nyheter och lanseringsinformation i utvalda kategorier med push-funktionalitet! Känn efter: vore det inte klockrent att kunna bli tipsad om en spännande whisky som lanserades för 5 minuter sedan bara genom att det plingade till i fickan och att sedan kunna beställa den omgående?!

Uppdatering 2011-12-13:
Sedan igår finns appen även till iPhone, mer information om appen finns här på iTunes. Dagens läsartips tackar vi signaturen ’egil’ för som tipsar om att Jim Murray’s Whisky Bible har hittat till det digitala formatet som app. Dock verkar den i skrivande stund, precis som i fallet med Systembolagets app, vara släppt för Android (här) medan iPhone-versionen låter vänta på sig.

Relaterade inlägg:

14 svar på ”Systembolaget lanserar smartphone-app”

I väntans tider på denna bibel kan man ju alltid titta på Ardbegs app för free.

Kul, vi får återkomma med ett litet inlägg om den så fort vi får tid att undersöka innehållet i appen. Jag hoppas på smidig sökfunktionalitet, då blir den kanske ett bättre alternativ till boken.

Tack för alla tips och uppdateringar!

God fortsättning på det nya året. Ser med spänning fram emot alla era upplevelser och äventyr. Då med whisky i syfte och det som skall komma i skrift.
På det privata planet varva ner och stressa inte med livet och arbetet, ta då en whisky och tänk inte på måsten.

Peter

Tjena hoppas ni haft en trevlig början på det nya året.
Har dock en fråga har ni lagt ner eller är det en time-out? hoppas självklart på det senare för detta är den whisky bloggen som jag följer och som jag tycker är den som håller måttet iaf har inte jag hittat fler som håller måttet i mina ögon.

@Kalle:
Tack för det trevliga omdömet! Svaret är att vi tagit en oplanerad ledighet från bloggen under jul- och nyårshelgerna och inte riktigt kommit igång än. Imorgon ska vi på invigningen av Ardbeg Embassy i Stockholm, så inom de närmsta dagarna räknar vi med att ha nytt material ute.

@Peter: God fortsättning! Som jag svarade till Kalle nyss så har vi oavsiktligt tagit långledigt från bloggandet, men räknar med att vara igång igen inom kort!

Haha, tack båda två!

Som en liten teaser kan jag berätta att vi var på lunch på Ardbeg Embassy inför invigningen imorgon och fick reda på lite spännande nyheter. Våren och året ser mycket lovande ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *