Ardbeg Alligator till det ordinarie sortimentet första september

Ardbeg Alligator Committee Reserve som kommer ersättas av en ny standardutgåva
Ardbeg Alligator Committee Reserve som kommer ersättas av en ny standardutgåva

Genom en av våra kollegors förtjänst (tack Joel) besitter vi numera information om att Ardbeg Alligator Committee Reserve (artikelnummer 85887) kommer att utgå ur beställningssortimentet. I september ersätts den av inget mindre än en ny standardutgåva från Ardbeg: Ardbeg Alligator, kort och gott. Nya buteljeringen får artikelnumret 10426 och kommer att ha samma prislapp som sin föregångare, nämligen 799 riksdaler.

Committee Reserve-varianten av Alligatorn fick klara sig utan kartong i likhet med tidigare släpp tillägnade Ardbeg Committee, t.ex. Ardbeg Rollercoaster. Vi hoppas och tror att standardbuteljeringen kommer i en snygg svid i samma stil som andra Ardbeg-utgåvor. Smak- och doftmässigt vet vi sedan tidigare att det rör sig om en utmärkt rökig whisky med övertoner i den kryddiga skalan. Så spara 800 kr (du behöver en påse också) och notera första september i din kalender.

Alligator är död, länge leve Alligator!

Relaterade inlägg:

8 svar på ”Ardbeg Alligator till det ordinarie sortimentet första september”

Den förutspådde ju exempelvis alligatorn som äter upp Ardbeg-kedjan (på samma sätt som Corryvreckan och Supernova har brutna kedjor på kartong och etikett), men jag skulle faktiskt bli lite förvånad om den såg ut exakt som på den läckta bilden.

Gissningsvis är den lite extra konstlad för att skapa lite mystik och buzz kring produkten. Det är dock helt tydligt att Ardbeg Alligator är en ny stor satsning från Ardbeg och de har dessutom gott om alligatorfat att backa upp kommande utgåvor med.

Nu får vi bara hoppas och hålla tummarna för att en Ardbeg Supernova 2011 dyker upp också. 🙂

Det skulle dessutom vara spännande att prova alligatorfat fyllda med den torvigare whiskyn som bygger Supernova, eller högre andel alligatorfat i blandningen!

Hehe inte jag heller, problemet är bara att jag köper i snabbare takt än jag dricker, och att jag inte vill ha för många flskor öppnade på samma gång. :/

Ser ut som att det redan finns två olika utgåvor av Ardbeg Alligator? En på 51,7% och den andre på 51.2%. Kanske släppte de en buteljering enbart för den svenska marknaden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *