Ge bort en tidskapsel i whisky

Jag hörde nyligen om (den ovanliga?) traditionen att köpa en låda portvin åt sitt nyfödda barn att lösa ut vid vuxen ålder. Jag har bestämt mig för att starta en ny tradition; ge bort en för året stämningssättande (och i framtiden svårtillgänglig) flaska single malt istället! Det blir en perfekt tidskapsel, förslut och ge bort. Skriv gärna ett brev och förklara varför just den valda flaskan blev instängd och som ytterligare (då)tidsbekräftelse.

Som första mottagare av en tidskapsel i whisky valde jag Ebbot, fästmöns brorson. Om ungefär 20 år kan det kanske vara lagom att öppna en Glenmorangie PX Sonnalta? Jag råder dig att prova något annat först för att få referens, gärna en rökig Ardbeg!

En tidskapsel i form av Glenmorangie PX Sonnalta
En tidskapsel i form av Glenmorangie PX Sonnalta

Till detta pyssel behöver du följande:

  • Whisky i kartong
  • Limpistol
  • Vaxstavar till limpistolen
  • Sigill-stämpel
  • Etikett i snöre
  • Fantasi till övrigt innehåll

Utrustningen hittar du för mindre än 250:- i en välsorterad pappersbutik, eller kanske billigare på nätet. Knyt sedan en knut på snöret till etiketten och lägg knuten innanför det stängda locket. Här vill du sätta vaxsigillet. Jag fick tipset att först prova mig fram på vanligt papper/kartong och sedan vänta med sigillet på lockets kant tills limpistolen stelnat något (så att vaxet inte skulle rinna för mycket). Det var ett bra tips, dessutom passade jag på att öva lite på en gammal skokartong, vilket gav lite rutin. Lycka till!

Relaterade inlägg:

2 svar på ”Ge bort en tidskapsel i whisky”

Det var det faktiskt, synd bara att jag måste vänta 20 år innan jag (eventuellt) får smaka sonens present. Fast glad blev han, jajamensan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *