Laphroaig Cairdeas 2010 Master Edition med i systembolagets släpp idag

Årets variant av Laphroaig Cairdeas lanserades i Sverige med augustisläppet på Systembolaget. När jag kollade den lokala butikens lagerstatus omkring lunch fanns det fortfarande 19 flaskor kvar; ingen brådska! Det verkar som om det inte lika är högt tryck efter whisky under sommaren. Både Ardbeg Supernova 2010 och Glenmorangie PX Sonnalta finns fortfarande i hyllorna efter tidigare släpp.

Årets utgåva har fått tillnamnet Master Edition (vilket låter lovande) och är släppt i totalt 5000 flaskor, buteljerade med 57,3% alkoholhalt. Càirdeas betyder vän på gealiska och är kanske Laphroaigs uttryck för att blidka medlemmar i Friends of Laphroaig. Cairdeas varierar i sammansättning mellan de olika utgåvorna och är i 2010-utgåvan minst 11 år på fat, högst 19.

Nu har vi hunnit smaka Cairdeas, en noggrannare analys väntas också. (2010-08-05, 2010-08-12)

Relaterade inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *